Historie

Programma 

Opening Sneekweek met muziek en de traditionele Vlootschouw met start van de route bij de Waterpoort en de omliggende grachten.

Op vrijdag 2 augustus is de officiële opening van de Sneekweek 2019 met daarna in de Kolk de traditionele Vlootschouw. Hierbij presenteren de deelnemende zeilklassen zich met muziekoptredens, presentatie van de ‘boot van het jaar’ en huldiging van de ‘schipper in de orde van de Sneeker Pan’. Als afsluiting is er een spetterend vuurwerk.

 

Meer info:

http://www.sneek.nl/sneekweek

Middagprogramma

Vrijdag en zaterdagmiddag is van 14.00 tot en met 16.00 uur de Waterpoort gratis toegankelijk voor publiek. Eén van de medewerkers van het Fries Scheepvaart Museum is in de Waterpoort aanwezig om achtergrondverhalen over de meer dan 400 jaar oude Waterpoort te vertellen. Vrijdagmiddag van 14.00 t/m 16.00 uur ligt ook de boot van het jaar in de Kolk ter bezichtiging. 

Sneekweek 2019: van vrijdag 2 t/m zondag 11 augustus 2019
Op vrijdagavond 2 augustus start de Sneekweek met de traditionele Vlootschouw Sneek. Van 2 t/m 11 augustus zijn er muziekpleinen en heel veel activiteiten, festiviteiten, kindermiddagen en culturele evenementen in de stad voor jong en oud. Van zaterdag 3 augustus t/m donderdag 8 augustus zijn er zeilwedstrijden op het Sneekermeer.
De Sneekweek eindigt met een spetterend cultureel slotweekend, met 2 dagenlang Sneekweek Straattheaterfestival, een openlucht Rock Kerkdienst met dé U2 coverband en het Rabo Sneekweek Slotconcert in de Looxmagracht!

Vrienden van de Sneekweek

 
 

Contact

Stel via onderstaand contactformulier uw vraag en wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden