Vlootschouw Sneek met presentatie European Sports for All Games

De European Sports for All Games (ESFAG) presenteren Tijdens de Vlootschouw Sneek varen er zo’n 10 pramen mee waarop diverse sporten uit de European Sports for All Games zich presenteren, een bidbook project van Leeuwarden, Culturele Hoofdstad 2018. Tijdens de Vlootschouw Sneek presenteren de deelnemende zeilklassen zich de avond voor de Sneekweek zeilwedstrijden onder grote belangstelling via een route door de verlichtte grachten van Sneek. Het voorprogramma van de vlootschouw begint om 19.00 uur en loopt tot 21.30 uur. De Vlootschouw start exact om 21.30 uur met alle zeilklassen afgewisseld met diverse muziekoptredens op meevarende pramen. De vlootschouw eindigt met een groot vuurwerk omstreeks 22.30 uur.

De Sneekweek Superband

Dit jaar is er een speciale Sneekweek muziekformatie samengesteld voor het voorprogramma van de Vlootschouw met een swingende mix van blues, soul & funk met veel bekende hits! De muzikanten uit de Sneekweek Superband hebben allen een jarenlange staat van dienst en reeds vele optredens verzorgd. De Sneekweek Superband is ontstaan op initiatief van Henk Wessels, Herman Frank en Wytze van der Meer en zal op vrijdag 3 augustus vanaf 19.30 uur de Kolk laten swingen!
De samenstelling van de band (in volgorde van de foto): Erik Wessels (drums), Wytze vd Meer (bas), Johan Velthuis (toetsen), Herman Frank (gitaar) en Rob Taekema (elektrisch gitaar en zang). Op de foto ontbreekt Janneke Brakels (zang).

Middagprogramma

Vrijdag en zaterdagmiddag is van 14.00 tot en met 16.00 uur de Waterpoort gratis toegankelijk voor publiek. Eén van de medewerkers van het Fries Scheepvaart Museum is in de Waterpoort aanwezig om achtergrondverhalen over de meer dan 400 jaar oude Waterpoort te vertellen.

Meer info:

http://www.sneek.nl/sneekweek